Вижте всички статии

Унгарски националисти премахнаха скандална статуя на BLM

Унгарски националисти премахнаха скандална статуя на BLM

Поредна левичарска провокация в унгарската столица Будапеща получи подобаващ отговор от страна на нашите съратници от Легион Унгария. В типичен за крайно левите стил, и тази провокация бе направена в навечерието на голям, традиционен християнски празник – в случая на Велики четвъртък преди католическия Великден. С позволението на местните власти, скулпторът Петър Салай откри статуя, посветена на расисткото, крайно ляво движение Black lives matter.

Припомняме, че в продължение на няколко месеца през 2020 година, въпросното движение вилня в различни градове на САЩ, както и във Великобритания, унищожавайки и разграбвайки магазини и частни имоти, нападайки бели хора, като дори имаше изнасилвания и убийства. То обаче се радва на огромна подкрепа от глобалисткия режим и пропагандната му машина, защото е един от инструментите за разбиване на остатъците от традиционните общества на Запад. Като всяко ляво революционно движение и BLM извършваше погроми над исторически паметници и здания, а дейците му опитваха да фалшифицират историята в тяхна полза. След това дойдоха и техните символи и статуи, които трябваше да заменят историческите такива, като част от културната война, която левите водят. 

Такъв символ на подмяна на историята и налагане на нови ценности е и скулптурата на Петър Салай. А това, че е поставена във време, в което местните хора се готвят за посрещане на голям традиционен, християнски празник, също не е случайно, защото е част от опита за подмяна на културния код. Цялата символика на скулптурата също е много показателна – умален вариант на статуята на свободата, паднала на колене (това изискваха чернокожите активисти на BLM като знак на “почит” от белите си съграждани), в цветовете на дъгата, символизиращи джендър идеологията. 

Това обаче не остана без отговор от страна на унгарските националисти. След като се разбра, че статуята е поставена, още на следващия ден нашите съратници от Легион Унгария предприеха действия. На организираната от тях акция първоначално бе поставен параван около отблъскващата скулптура, с патриотични послания и кръстове на върха. След като стана ясно, че местните власти възнамеряват да прекратят протеста и да премахнат стената около пропагандната инсталация, Бела Инце – един от водачите на Легион Унгария, взе нещата в свои ръце и отстрани скандалната левичарска скулптура. След което, сам отиде в полицейския участък, където даде показания, че той е човекът, разрушил статуята. 

“Аз извърших деянието и заявявам, че това не е вандалски акт. Това е моралният минимум като реакция, задължение на всеки европеец и конкретно на нас, като унгарци” – това са думите на Бела Инце.

Акцията предизвика голям отзвук в Унгария, като спечели симпатиите на широки слоеве от обществото. Много хора са се свързали с Легион Унгария, предлагайки да платят наложената глоба или да помогнат финансово, ако последва съдебно дело.

Ние също изказваме категоричната си подкрепа за действията на нашите унгарски съратници и ги поздравяваме ги за успешната акция. Не бива да се допуска злото да пуска корен, плевелите трябва да се изтръгват, докато още са малки.

Източник: БНС

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари